• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Trein/tram/spoorwegfiets

In het hart van het stadscentrum is het museum een plaats van transmissie en herinnering. Oude rijtuigen, trams en trolleybussen vertellen het verhaal van de mobiliteit.

Te zien: 

  • De volledig gerestaureerde oude tramremise
  • Historische objecten en documenten
  • Verhuur van zalen

Het Museum van het Openbaar Vervoer in Luik is gevestigd in een voormalige tramremise die opnieuw ingericht is. Het museum toont de geschiedenis van de mobiliteit vanaf de 18e eeuw tot nu. Je kan de museumzaal, de cafetaria en het auditorium huren. Je ontdekt een verzameling van historische objecten en documenten.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Cafetaria - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking tweewielers - Parking - Wifi

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet