• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Huur een unieke ruimte: een parel van Art-Decoarchitectuur die prestige en allure geeft aan uw recepties, incentives, cocktailrecepties en diverse evenementen.

Troeven:

  • Gelegen in het stadscentrum en dus makkelijk bereikbaar,
  • Gebouw met historisch karakter, aanpasbaar en polyvalent,
  • Volledig gerenoveerd en beschikt over de laatste nieuwe technologische snufjes.

Het Mundaneum bestaat uit een benedenverdieping die uitsteekt over twee verdiepingen die op aanvraag kunnen worden aangepast. Er is ook een conferentieruimte die uitgeeft op de gloednieuwe binnenplaats.
Het Mundaneum wil een herinneringsplaats zijn waar erfgoed en het innovatie gewaardeerd worden maar wil eveneens een culturele ruimte zijn met de blik op de toekomst.
In het museum worden tentoonstellingen en conferenties georganiseerd over dit uitzonderlijke erfgoed. Het beschikt over een belangrijke documentatie-erfenis die onder andere bestaat uit:

  • Het Universeel Bibliografisch Erfgoed, door UNESCO geklasseerd als Memory of the World,
  • Boeken, affiches, foto's, postkaarten etc.
  • Het Internationaal Persmuseum.

Het archiefcentrum beschikt sinds 1998 over een tentoonstellingsruimte die werd ontworpen door François Schuiten en Benoît Peeters.

Vergeet ook geen virtueel bezoek te brengen aan het museum!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 1:00
Maximumduur : 1:30

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Daglicht - Winkel/boetiek - Wifi

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL