• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Dit Herdenkingscentrum van de Tweede Wereldoorlog herdenkt de Slag om de Ardennen en nodigt u uit om het conflict van 40-45 te herbeleven en begrijpen.

Troeven:

  • 3 "scenovisions" (vertoningen in 3D die alle zintuigen aanspreken),
  • Gloednieuw gebouw met uitdagende architectuur,
  • Modern en interactief museumparcours!

Dit centrum ligt vlak bij het bekende Mardassonmonument. Je maakt er kennis met de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog, met de slag om de Ardennen als invalshoek.
De omgeving van het Bastogne War Museum leent zich ideaal tot het organiseren van uw evenementen zowel binnen als buiten: privé-avonden, recepties, proeverijen, staand buffet, diners, barbecues... tal van mogelijkheden!

Het BWM kan ook worden afgehuurd om uw noctures en privé-events te organiseren. Bijna 120 mensen kunnen plaatsnemen in de cafetaria die voorzien is van een terras met zicht op het Mardassonmonument.
Die zaal bestaat bovendien uit een klein amfitheater en een projector en staat in directe verbinding met de eerste zaal van het scenografisch parcours. 
De catering wordt verzorgd door een partner van het Bastogne War Museum die er alles aan zal doen om uw evenement te doen slagen.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Duits - Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Interne catering

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet